{ "title": "Kakaolu Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/kakaolu-sos.jpg", "date": "21.01.2024 22:34:34", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Kakaolu sos, birçok pastada ve birçok yiyecek üzerinde oldukça fala bir şekilde tüketilmektedir. Bu nedenle her evde gerekli olan bu sosun tarifi birçok kişi için oldukça önemlidir. Eğer sizlerde lezzetli bir kakaolu sos yapmak istiyorsanız birazdan vereceğim tarifi dikkatli bir şekilde okuyarak adımları dikkatli bir şekilde okuyun. Kakaolu sosun yapılışı oldukça basittir. Bunun için gerekli malzemelerinizi hazırlayarak işe başlayabilirsiniz. Kakaolu sosun yapılış süresi yaklaşık olarak 30 dakikayı bulmaktadır. Buna göre zamanınızı ayarlarsanız sizler için daha iyi olacaktır. Kakaolu sos, aslında birçok markette toz halinde satılmaktadır. Fakat bunlar oldukça sağlıksız ve üstüne bir de kişilere zarar vericidir. Bu nedenle hazır sosları almak yerine evlerinizde kolay bir şekilde kısa bir süre içerisinde kendiniz yapabilirsiniz. Kakaolu sos genellikle evlerde ıslak keklerde, meyve salatalarında ya da diğer yiyecekler üzerinde bazen dekorasyon amaçlı bazense tat vermek amaçlı kullanılmaktadır. Yapacağınız kakaolu sos diğer hazır olarak satılan soslardan çok daha iyi ve lezzetli olacaktır. Bu nedenle önce malzemeleri hazırlayacağız ve daha sonra bu sosun yapılışını en kolay ve en pratik şekilde sislere anlatacağım.

Kakaolu Sos Malzemeleri
Kakaolu Sos Nasıl Yapılır?

Bazen süsleme amaçlı bazen ise tat vermek amaçlı kullanılan kakaolu sos, İçerisinde ekstradan yağ kullanılmayan, sıvı bir yiyecektir. Birçok alanda kullanılan bu sosun yapılışında ilk olarak işe geniş bir tencere bulmakla başlayınız. Malzemelerin tümünü bu tencere içerisine koyun ve birkaç dakika boyunca karıştırın.

Bolca karıştırdığınız bu sosu daha sonra ocağın orta gözüne alarak ateşi çok fazla açmadan sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Bir süre sonra kakaolu sos koyulaşacak ve kaynamaya başlayacaktır. Kaynadığını üzerinde oluşan baloncuklardan rahat bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.

Daha sonraki işlemimiz ise bu kakao sosunu soğutmaktır. Soğurken oluşan kaymaklar birçok sosa lezzet kaybına ve diğer sorunlara neden olmaktadır. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için soğurken kakaolu sosu sık sık karıştırmaktır.

Artık sosumuz hazırdır. İstediğiniz şekilde malzemelerin üzerinde ya da yanında kullanabilirsiniz.
" } ] }