{ "title": "Kahvaltılık Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/kahvaltilik-sos.jpg", "date": "20.01.2024 13:04:52", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Kahvaltılık sos, kahvaltıların vazgeçilmezi olan kahvaltılık soslar kahvaltı için pratik yiyecekler olur önceden yapılıp hazırlanır ve kahvaltı sırasında çıkarıldığında hazır bir tarif olur ve oldukça da lezzetli olur. Yaz aylarında sebzenin uygun ve organik olduğu zamanlarda tüm bayanlar tarafından yapılır ve kışa hazırlanır. Tabi yazın da rahatlıkla yenilebilir ve kahvaltılık sos olarak bilinse de yemeklerin yanında da rahatlıkla tüketilen bir yiyecektir yemeklerin yanında meze olarak kullanılır. Bazı insanlar o kadar sever ki öğünü bu sos ile bitirebilirler. Sadece ekmek ve bu sos bir öğün için yeterli olabilir. Ayrıca acı olduğundan oldukça da faydalıdır.

Kahvaltılık sos yapımı için gerekli malzemeler
Kahvaltılık sos nasıl yapılır?

Bu malzemeler ile yaklaşık sekiz dokuz tane küçük boy kavanoz tam doluyor siz de ihtiyacınıza göre malzemeyi arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Sosun yapımına başlarken öncelikle tüm sebzeleri temizce yıkayalım ve ardından domatesleri soyalım domatesleri soyarken kolay soyulması için kaynar suya atıp bir iki dakika bekletebilirsiniz. Domateslerin kabuğu soyulunca isterseniz rendeleyin isterseniz de robottan geçirin sizin imkânlarınıza kalmış bir durumdur. Tüm domatesler hazırlanınca büyük ve derin bir tencereye alınır ve ocağa konulup altı açılır yüksek ateşte kaynaması beklenir kaynayınca orta ateşe alınır. Bu sırada sarımsakları soyalım ve biberleri ve sarımsakları parçalara ayırarak robota atıp robottan geçirelim domates suyunu çekmeye yakın robottan geçirdiğimiz sarımsak ve biberleri ilave edelim ve karıştıralım. Daha sonra bir su bardağı sıvı yağ bir su bardağı sirke tuz ve şekeri de ilave edip kaynatmaya devam edelim. Koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynatmaya devam edelim bu sırada da maydanozları yıkayıp ince ince doğrayalım ve ocağın altını kapatıp maydanozu ekleyelim biraz karıştırdıktan sonra sıcaklığının çıkması için kapağı açık bir şekilde bir kenara alalım sıcaklığı azalınca cam kavanozlara doldurup buzdolabına koyalım ve soslar hazır ertesi günden itibaren istediğiniz zaman çıkarıp yiyebilirsiniz.
" } ] }