{ "title": "Kahvaltılık Sos Tarifleri Oktay Usta", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/kahvaltilik-sos-tarifleri-oktay-usta.jpg", "date": "21.01.2024 14:55:57", "author": "gülsüm polat", "article": [ { "article": "
Kahvaltılık sos tarifleri Oktay Usta, kahvaltı sofralarında sos bulundurmayı ve yemeyi severler için Oktay Usta'nın hazırladığı tarifler, sair yemekler içinde meze niteliğinde. İki kırmızı sebzeden yani domates ve kırmızı biberden hazırlanan soslar günlük kullanım dışında, konserve olarak da yapılabilir. Gelecek misafirler için hazır stokta bulundurmak veya kışa hazırlık yapmak için kullanılan malzemeleri arttırıp, tarife uygun muhafaza etmek gerekmektedir.

Kahvaltılık kırmızı biber sos tarifi

İstenilen miktarda kırmızı biber, çekirdeklerinden ayıklanıp rondoya atılır. Biberler püre haline gelene kadar rondo çalıştırılır. Püre haline gelen biberler tencereye konup kapağı kapalı olmak şartıyla kısık ateşte pişirilmeye başlanır. Tercihe göre az miktarda sıvıyağ ve tuz eklenir. Yarım saat sonra altı kapatılır. Eğer konserve olacak kadar yapılmışsa, sıcak bir şekilde kavanozlara konulur. Kavanozların kapakları hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır. Daha sonra kavanozlar bir bezin üzerinde ters çevrilip 12 saat bekletilir. Hazır olan soslar sabah kahvaltılarında yenmek için serin yerde muhafaza edilir.

Menemenlik sos tarifi: Kahvaltının vazgeçilmezlerden olan menemen hem kış hem yaz sofralarından eksik olmaz. Oktay ustanın hazırladığı menemen tarifi, konserve olarak buzluğa veya kavanoza konulacak miktardadır.

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Öncelikle biber ve domatesler iyice yıkanır. Domates kabuklarının kolay soyulması için sıcak suda bekletilir. Daha sonra soğuk su dolu tencereye domatesler aktarılır. Kabukları soyulan domatesler küçük küçük doğranır. Yeşil biberler çekirdeklerinden ayrılıp ince ince doğranır. Geniş bir tencereye zeytinyağı dökülür. Ayıklanan biberler tencereye atılıp kavrulur. Domatesler de ilave edilip 1 saat kadar pişirilir. Son olarak 2 yemek kaşığı tuz atılır. Hazırlanan sos kavanozlara doldurulup 1 gün bekletilir.
" } ] }