{ "title": "Kahvaltılık Domates Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/kahvaltilik-domates-sosu.jpg", "date": "21.01.2024 17:58:07", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "Kahvaltılık Domates Sosu, Birçok yararı olan, aynı zamanda hem ekonomik hem de sayısız yemek ve sebzelerde bol bol kullandığımız domates artık sarımsak ile buluşarak sabahlarınızı daha da tatlandıracaktır.

Kahvaltılık Domates Sosu İçin Gerekli Malzemeleri
Kahvaltılık Domates Sosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle domatesler yıkanarak kabukları tek tek soyulur, soyulan domatesler çok küçük parçalar olacak şekilde doğranır. Domateslerin çok daha ezilmiş halini isteyenler domatesleri mutfak robotundan da geçirebilirler. Bu şekilde domatesler sulandırılmış salça kıvamında olacaktır.

İki büyük baş sarımsak soyulur ve havana bir tatlı kaşığı kadar tuz konularak ezilir.

Biberler yıkanarak, istenilen büyüklükte doğranır. Aynı şekilde biberler de isteğe göre mutfak robotundan geçirilerek iyice edilebilir. Ancak kahvaltılık domates sosunda her zaman daha küçük parçalar halinde dilimlenmiş biberler tercih edilir. Bu şekilde sos yenilirken domates ve biber arasında bir uyum olacaktır. Ağza gelen iri parçalı biberler rahatsız etmeyecektir. İsteğe göre tatlı sivri biberler yerine acı Arnavut biberleri de kullanılabilir ya da belli bir miktarı acı, geri kalan kısım ise tatlı olabilir. Gerekli malzemelerin hepsini içine alabilecek ve rahat karıştırabileceğiniz genişlikte seçtiğiniz tencereye bir çay bardağı sıvı yağı döküp içerisine doğranmış veya ezilmiş biberler eklenerek en fazla iki - dakika olacak şekilde kavrulmalıdır.

Daha sonra içerisine domatesler eklenerek birkaç kere tahta kaşık ile çok ezilmeyecek şekilde karıştırılır. Suyunu çekmeye başladığı an havanda ezilmiş tuzlu iki baş sarımsak ilave edilerek tekrar karıştırılır. Suyunu iyice çekince, bir çay bardağı sirke ve beş yemek kaşığı tuzu ilave edelim. Sirke suyu iyice çekilene kadar orta ateşte iyice pişirelim. Pişme işlemi gerçekleşince seçilen büyük veya küçük kavanozlara ağızlarına kadar dolu olmayacak şekilde sıcak sıcak dolduralım. Kapaklarını sıkı sıkı kapattığımıza emin olduktan sonra kavanozları ters çevirelim. Kavanozların zemini iyice soğuyuncaya kadar bekletelim. Hazır olan kahvaltılık soslarımızı artık serin yerlerde muhafaza ederek yiyeceğimiz zamanlar için kaldıralım.

Afiyet olsun.
" } ] }