{ "title": "Kahvaltılık Acı Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/kahvaltilik-aci-sos.jpg", "date": "21.01.2024 19:59:38", "author": "RESMİYE KAYSI", "article": [ { "article": "Kahvaltılık acı sos yapımı oldukça pratik olan bir tariftir. Acılı ezme olarak da bilinen bu sos tam bir antioksidan ve C vitamini deposudur. İştah açıcı özelliği ile bilinen acı sos kahvaltılarda tüketilebileceği gibi, et ve sebze yemeklerinde ya da sandviç ve hamburger yapımında da kullanılabilmektedir. En çok tercih edilen kışlık yiyeceklerin başında gelen bu sosun tadına doyamadığımız enfes bir tadı vardır. Acısını isteğe göre ayarlayabilirsiniz. Acı severler için bol acılı çocuklar için ise acısız olarak da hazırlanabilen kahvaltılık acı sos yapımı oldukça basittir.

Kahvaltılık Acı Sos Malzemeleri
Kahvaltılık Acı Sos Nasıl Yapılır?

Domateslerin kabuklarını soyun. Kırmızı biberlerin iç çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Cin biberleri ince ince kesip doğrayın. Sarımsakların kabuklarını çıkardıktan sonra önce ezip sonra ufak parçalar şeklinde doğrayın. Ardından mutfak robotunda domates ve kırmızı biberleri teker teker ekleyerek çekin. Domatesler sulanabileceğinden çok ince halde mutfak robotunda çekilmemiş olmasına dikkat edin. Mutfak robotunda çektiğiniz bu karışımı geniş bir tencerenin içine alın. İçine bir tutam tuz ilave edin ve yaklaşık 1 saat suyunu çekene kadar sosu kaynatın. Pişmesine yakın içine sarımsak, cin biberleri, sıvı yağ ve sirkeyi ekleyin. Maydanozları ince ince doğrayın. 25 dakika daha bu sos kaynadıktan sonra içine maydanozları ilave edin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Turşu gibi tüketilebilen bu sosu kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatın. Bütün kış istediğiniz zaman hem kahvaltılarda hem de yemeklerde tüketebileceğiniz bu sosu yaklaşık 6 ay bozulmadan saklayabilirsiniz.
" } ] }