{ "title": "Izgara Kanat Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/izgara-kanat-sosu.jpg", "date": "21.01.2024 00:17:25", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Izgara kanat sosu, tavuk kanatlarının ızgarada daha lezzetli şekilde pişirilmesi için kullanılan sostur. Bunun için çeşitli terbiye sosları hazırlanmaktadır. Sosların içinde kullanılan malzemeler birbiriyle benzerlik gösterse de bunların oranları ve malzemelerin tercihinde farklılıklar olmaktadır. Normalde kanatların terbiyesinde kullanılan soslarda süt, yoğurt, sıvı yağ, sopan ve çeşitli baharatlar kullanılmaktadır. Aslında ızgara kanat sosu hazırlandığında en önemlisi kanatları sosun içinde buzdolabında bir gün süreyle bekletilmesidir. Bunun dışında tavuk kanadı derili olduğundan, sosa yatırmadan önce çatalla kantların birkaç yerinden delinmesi gerekir. Bu şekilde yapıldığında soslanmış kanatlar ızgara yapıldığında daha lezzetli olacaktır. Ayrıca kanatlar için hazırlanan soslarda fazla sıvı yağ kullanılmasına gerek yoktur. Daha çok baharatlardan ve diğer malzemelerden yararlanılması daha iyi sonuç verecektir. Şimdi sizlerle lezzetli bir ızgara kanat sosu hazırlayalım. Barbekü keyfini bu şekilde daha güzel yaşayabiliriz.

Izgara kanat sosu için gerekli malzemeler
Izgara kanat sosu nasıl yapılır?

Önce derin bi kâse alın. Bunun içine yoğurdu, sütü, sıvı yağı, kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu koyarak iyice karıştırın. Bu arada sarımsakları soyarak dövün. Kuru soğanı ayıklayıp rendeleyin. Bunları da kasedeki malzemelerin içine karıştırın. Bu hazırladığınız ızgara kanat sosuyla yaklaşık 1-1,5 kg kanadı soslayabilirsiniz. Ancak kanatların her birini çatalla delmeyi ihmal etmeyin. Her taraflarını bu sosla bulayın. Bunun ağzını kapatarak, buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün kanatları ızgara yaptığınızda lezzetlerinin ne kadar farklı olduğunu göreceksiniz. Daha önce de belirttiğimiz gibi sosun içine damak tadınıza uygun baharatlar ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }