{ "title": "İtalyan Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/italyan-sos-2573.jpg", "date": "19.01.2024 13:44:01", "author": "Durukan Yaman", "article": [ { "article": "İtalyan sos: Çeşitli yemekler eşliğinde kullanılan İtalyan sosu lezzeti ile bilinen ve kullanıldığı yemeklere ayrı bir tat ayrı bir fark katan bir sos çeşididir. İtalyan sosları genellikle restoranlarda hazırlanır. Fakat size vereceğimiz tarifle sizde evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabilir misafirlerinize muhteşem sunumlar yapabilirsiniz. İşte İtalyan sos tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

İtalyan sos için gerekli malzemeler
İtalyan sos nasıl yapılır?

Öncelikle sapları ayıklanmış fesleğen yapraklarını bol su ile yıkayın ve iyice temizleyin. Daha sonra kurutun. Küçük bir tava içerisine önce çam fıstıklarını alın ve kısık ateşte hafif bir şekilde yakmadan kavurun. Kavrulan fıstıkları bir kâse içerisine alarak tavaya ceviz içini koyun. Ceviz içini de yine yakmadan kısık ateşte karıştırarak kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra ocağın altını kapatın. Soğumaya bırakın. Daha sonra sarımsakları soyarak havan içerisine koyun. Tuzu da havan içerisine ilave ederek sarımsakları iyice ezin. Fesleğen yapraklarını rondodan geçirin ve daha sonra sarımsakları ilave ederek ikinci bir kez daha rondodan geçirin. Sonra zeytinyağını ekleyerek rondodan geçirmeye devam edin. Son olarak kavrulan ceviz içi, çam fıstığı ve parmesan peyniri de ilave edin. Bütün karışımı rondodan geçirin. Artık İtalyan sosu kullanıma hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }