{ "title": "Hollandez Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/hollandez-sos.jpg", "date": "20.01.2024 14:51:13", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Hollandez sos, Fransız mutfağına ait olan bu sos yağ, limon ve yumurtayla hazırlanan beğenilen soslardan biridir. Ancak sostaki en önemli ayrıntı aynı beşamel sosta olduğu gibi kıvamının iyi ayarlanmasıdır. Çok koyun olan ya da akışkan bir hollandez sos tercih edilmez. Bu nedenle sosun kıvamının tam olarak yakalanması için malzemeler yavaş yavaş ilave edilmelidir. Et ve tavukla yapılan salatalarda ve tüm et türlerinde tercih edilen bir sostur. Özellikle cipslerde acı sosla birlikte hollandez sosu servis edebilirsiniz. Şimdi bizlerde bu lezzetli sosu hazırlamaya başlayalım.

Hollandez sos için gerekli malzemeler
Hollandez sos nasıl yapılır?

Küçük boyda bir tencerede tereyağını eritmeye başlayın. Dileyen margarinde kullanabilir. Ancak tereyağı ile daha lezzetli bir sos yapılır. Tereyağını eritirken ateşte yanmamasına özen gösterin. Başka bir yerde yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Mutfak robotuna yumurta sarılarını koyun. Bunu düşük hızda çalıştırırken, erimiş olan tereyağını robotun içine yavaş yavaş ilave edin. Eğer hızlı bir şekilde yağı koyarsanız, yumurta sarılarının pişmesine neden olabilirsiniz. Yağın tamamı bitince robotun içine bu sefer yavaş yavaş limon suyunu ilave edin. Bundan sonra karabiberi, tuzu ilave edin. Damak tadınıza uygun olan diğer baharatlardan da hollandez sosun içine koyabilirsiniz. Tüm malzemeler bitince robotta bulunan malzemeleri biraz daha karıştırın. Hollandez sosu kâseye alarak, buzdolabında bir süre dinlendirin. Daha sonra dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }