{ "title": "Hardal Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/hardal-sosu.jpg", "date": "21.01.2024 13:59:51", "author": "Yeter Aydoğan", "article": [ { "article": "Hardal Sosu, Birçok kişinin acıya olan sevdaları nedeni ile hardal sosu büyük önem taşımaktadır. Hardal sosunun diğer acılı soslardan çok daha acı olması birçok insanın istediği lezzetleri yakalamasına neden olmaktadır. Birçok yemeğin lezzetinin arttırılması için iyi bir yöntem olan hardal bazen kişilerde çok büyük yanmalara neden olmaktadır. Hardal sosunun az bir miktarı bile kişilerde çok büyük yanmalara neden olmaktadır. Bu nedenle Hardal sosunu çok fazla yapmamanızı tavsiye ederim. Yapacağız bir kavanoz hardal bile sizlere bir sene kadar yetecektir. Öncelikle bu sosun yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki eğer acıyı sevmiyorsanız bu sosu yapmanıza gerek yoktur. Çünkü oldukça şiddetli acısı olan bu sos, acı sevmeyenler tarafından çok fazla tüketilemez. Birçok yemeğin yanında kullanabileceğiniz hardal sosu en kolay ve en sağlıklı şekilde evlerinizde yapabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken tabi ki bazı malzemeleri tezgâhta hazırlayarak kollarınızı sıvayın. Hardal normalde çiçekli bir bitkidir ve birçok ülkede baharat olarak kullanılır. Bu durum ülkemizde bazı farklılıklar göstermektedir.

Geçirilerek acı bir sos haline getirilir.

Hardal Sosu Malzemeleri
Hardal Sosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle hardal yapımında da birçok tarif uygulamasındaki gibi yağı tencere içerisine koyup, tencereyi de orta ateşe koyarak kızdırmaya başlıyoruz. Bu şekilde bir süre yağın kızmasını bekleyin. Yağımız ateşte kızarken bizde malzemelerde bahsettiğimiz kadar sarımsağı uygun yöntemlerle iyice dövüyoruz.

Artık yağımız kızdı. Şimdi içerisine sarımsağı ekleyebiliriz. Sarımsağı ekledikten sonra yaklaşık 5 dakika kadar sarımsağı kızartın. Kızarma işlemi sırasında bol bol karıştırmanız yanma gibi durumların meydana gelmesini engelleyecektir. Şimdi tenceremizi ocaktan alım ve içerisine unumuzu, tuzumuzu ve biberimizi ekleyelim. Ardından bu malzemelerin karışması amacı ile iyice karıştıralım. Bu işlemede özen göstermeniz tavsiye edilmektedir. Karıştırdıkça bu karışım koyulaşmaya başlayacaktır.

Bu işlemden sonra yavaş bir şekilde kremayı karıştırarak ekleyiniz. Bu işlemi hızlı yaparsanız içerisinde topak oluşacaktır. Bu nedenle yavaş yapmanızı tavsiye ederim. Kremanın ardından ise artık hardalı ekleyebilirsiniz. Bu işlemden sonra bol bol karıştırmaya devam edin. Kısık ateşte siz karıştırdıkça koyulaşacaktır. Yine bu durumda 5 dakikada tamamlanacaktır. Artık neredeyse hardal sosu hazırdır. Bunun için iyice pütürüksüz bir şekilde koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve üzerine limonu tamamen sıkın. Tekrar birkaç kezz karıştırdıktan sonra artık cam bir kavanoz içerisine hardal sosunuzu koyabilirsiniz.
" } ] }