{ "title": "Hardal Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/hardal-sosu.jpg", "date": "21.01.2024 13:59:51", "author": "Yeter Aydoğan", "article": [ { "article": "Hardal Sosu, Birçok kişinin acıya olan sevdaları nedeni ile hardal sosu büyük önem taşımaktadır. Hardal sosunun diğer acılı soslardan çok daha acı olması birçok insanın istediği lezzetleri yakalamasına neden olmaktadır. Birçok yemeğin lezzetinin arttırılması için iyi bir yöntem olan hardal bazen kişilerde çok büyük yanmalara neden olmaktadır. Hardal sosunun az bir miktarı bile kişilerde çok büyük yanmalara neden olmaktadır. Bu nedenle Hardal sosunu çok fazla yapmamanızı tavsiye ederim. Yapacağız bir kavanoz hardal bile sizlere bir sene kadar yetecektir. Öncelikle bu sosun yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki eğer acıyı sevmiyorsanız bu sosu yapmanıza gerek yoktur. Çünkü oldukça şiddetli acısı olan bu sos, acı sevmeyenler tarafından çok fazla tüketilemez. Birçok yemeğin yanında kullanabileceğiniz hardal sosu en kolay ve en sağlıklı şekilde evlerinizde yapabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken tabi ki bazı malzemeleri tezgâhta hazırlayarak kollarınızı sıvayın. Hardal normalde çiçekli bir bitkidir ve birçok ülkede baharat olarak kullanılır. Bu durum ülkemizde bazı farklılıklar göstermektedir.