{ "title": "Frambuaz Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/frambuaz-sos.jpg", "date": "19.01.2024 14:58:24", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "
Fambuaz sos, yapımı oldukça basit olan ve sütlü tatlılara lezzet verecek niteliklere sahip bir sostur. Koyu kıvamlı da yapabileceğiniz bu sosun daha kıvamlı olması için 1 silme çorba kaşığı nişasta eklemeniz yeterli olacaktır. Ancak akışkan bir kıvama sahip olmak için nişasta eklememelisiniz. Dondurulmuş ya da taze olarak kullanabileceğiniz bu sosu dondurulmuş olarak kullandığınız takdirde hiç çözülmesini beklemeden doğrudan tencereye almanız ve piştikten sonra çatalla ezmeniz yeterli olacaktır.

Fambuaz Sos Malzemeleri
Fambuaz Sos Nasıl Yapılır?

İlk olarak şeker ve frambuazı tencereye koyup harlı ateşte kendisi su salıncaya dek karıştırın. Bilhassa donmuş frambuaz kullanıyorsanız su kullanmanıza bile gerek olmayacaktır. Ancak donmuş frambuaz kullanmıyorsanız yarım çay bardağı su kullanabilirsiniz. Kaynamaya başladığı zaman ocağı kısıp 5 dakika kadar daha pişirmelisiniz. Pişirme işlemi bittikten sonra 1 paket vanilyayı da koyup bir iki kez karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Eğer taze frambuaz kullandıysanız sosu blenderden geçirip istediğiniz tatlıda kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }