{ "title": "Erişte Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/eriste-sosu.jpg", "date": "21.01.2024 15:14:46", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Erişte Sosu, Erişte sosu, özellikle günümüzde kadınlarında iş hayatına atılmasıyla ve genel olarak çabuk hazırlanan gıdalar tercih edilmektedir. Erişte de bu yemek türlerindendir. Çabuk bir şekilde hazırlanan ve maliyeti açısından her keseye uygun olan erişteleri tabi ki sosuyla yenilmelidir. Sosun vermiş olduğu lezzetten kimse mahrum kalmak istemez tabi ki. Erişteler kısa sürede hazırlanırken sizde o kısa sürede sosunu hazırlayarak lezzet katabilirsiniz eriştelerinize. Bundan dolayı bizde sizler için erişte sosunun hazırlanışı ve lezzetli bir şekilde soslu erişte tadabilmeniz için tarifini ve hazırlanışını derledik soslu eriştenin hazırlanışını açıklayacak olursak;

Erişte Sosu için gerekli malzemeler
Erişte sosu nasıl yapılır?

Öncelikle tencerenin içine tereyağını atın ve iyice kızdırın. Sonrasında erişteleri tencere atın ve suyunu ekleyin. Bu şekilde eriştelerin rengi kızarana kadar karıştırarak haşlayın. Pişirme devam ederken ocağın altını kısarak başka bir tava alarak içine kıymayı ve yağı ekleyerek kavurmaya başlayın. Domatesleri de kabuklarını soyarak salça ile kıymanın olduğu tavaya aktarın. Bu şekilde kavrulmasını sağlayın kıymanın bulunduğu kaba tuzu atın. Tuz miktarının kararını siz kendiniz karar verebilirsiniz ve eriştenin bulunduğu tencereye tuzu atmayın. Çünkü eriştenin öz hamurunda zaten tuz mevcuttur. Bu şekilde hem erişteyi hem de kıymalı sosunu kavurmaya devam ederken; sizde ayrı bir kap alarak içine yoğurdu boşaltarak dövülmüş sarımsağı iyice karıştırın ve bir köşeye koyup ocakların altını kapatın hazırlamış olduğunuz erişteyi ilk olarak servis yapacağınız kaba boşaltın. Sonrasında erişte için hazırlamış olduğunuz kıymalı erişte sosu ekleyin ve üstüne de yoğurtlu erişte sosunu dökerek; sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Ailenizle birlikte doya doya yiyebileceğiniz soslu eriştenizi afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }