{ "title": "En Güzel Makarna Sosları", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/en-guzel-makarna-soslari.jpg", "date": "19.01.2024 03:14:53", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
En Güzel Makarna Sosları, yediden yetmişe herkes tarafından sevilerek tüketilen makarnanın özellikle değişik soslar eşliğinde yüzlerce çeşidi vardır. Herkesin damak tadına göre hazırlanabilen makarna sosları zenginleştirilen makarna kimi zaman ana yemek kimi zaman meze çeşidi olarak kimi zamanda ev hanımlarının kurtarıcısı olamaya devam ediyor. Sizlerde damak tadınıza uygun olarak seçtiğini zen güzel makarna soslarından herhangi birini hazırlayarak kendiniz ve sevdikleriniz için mükemmel bir makarna ziyafeti sunarak damakları şenlendirebilirsiniz.

Bolonez Sos İçin Gerekli Malzemeleri
Bolonez Sos Nasıl Yapılır?

Bolonez sos hazırlığımıza öncelikle uygun bir tavaya zeytinyağını ekleyerek başlayalım. Tavayı ocağa alarak yağı ısıttıktan sonra üzerine incecik kıyılmış kuru soğanı ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine ince kıyılmış sarımsak ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havuçları ilave ederek 10 dakika kadar kavurmaya devam edelim. Ardından kavrulmakta olan harcın üzerine yarım kg kıymayı ilave ederek kıyma bıraktığı suyu çekip rengi dönünceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan kıymanın üzerine domates ve biber salçası ilave ederek salçaları ezerek kavurup üzerine domates püresi, 1 su bardağı beyaz şarap yeteri kadar tuz ve baharatları ekleyerek sosumuzu kısık ateşte yaklaşık olarak 50-60 dakika kadar pişirelim. Sosumuz pişerek koyulaşmaya başladığı anda üzerine süt ilave ederek sosu 10-15 dakika kadar pişirmeye devam ederek sosumuzu ocaktan alalım. Hazır hale gelen bolonez sosumuzu haşladığımız makarnanın üzerine sıcak sıcak ekledikten sonra parmesan peyniri ilavesiyle servis yapalım.

Afiyet olsun.

Kıymalı Makarna Sosu İçin Gerekli Malzemeleri
Kıymalı Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Kıymalı makarna sosu hazırlamaya ilk olarak kuru soğanı rendenin iri kısmıyla rendeleyerek başlayalım. Ardından uygun bir tavaya zeytinyağını ekleyip tavayı ocağa alarak yağı ısıtıp rendelenmiş soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından kavrulmakta olan soğanların üzerine 300 gr kıymayı ilave ederek kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurmaya devam edelim. Kıymanın üzerine rendelenmiş domatesler, domates salçası, biber salçası ve rendelenmiş 2 diş sarımsağı ekleyerek kavuralım. İyice kavrulan sosumuzun üzerine karabiber, yeteri kadar tuz ve kıyılmış maydanoz ekledikten sonra karıştırarak ocaktan alalım. Hazır hale gelen kıymalı sosumuzu önceden haşladığımız makarnanın üzerine dökerek sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }