{ "title": "Dömi Glas Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/domi-glas-sos.jpg", "date": "20.01.2024 01:24:02", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Dömi Glas sos, bu özel sos et suyunun özünü oluşturmaktadır. Bu nedenle pişireceğiniz yemeklerinize, rosto, biftek gibi etlerde, salçaların içine 2-3 kaşık koyarak tadına doyamayacağınız lezzetler elde edebilirsiniz. Bu nedenle Dömi Glas sos için bir tür et suyu diyebiliriz. Kendinizin hazırladığı oldukça lezzetli bir sostur. İhtiyacınız kadar hazırlayarak her zaman elinizin altında bulundurabilirsiniz. Başka sosları yaparken bundan yararlanabilirsiniz. Fransız mutfağının temel sosları arasında bulunan bu sosun yapımında kemik iliğinin sosla birlikte özdeşleşmesi önemlidir. Ancak tüm tarifler gerçek bir Dömi Glas sos olmuyor maalesef. Fransız mutfağında yapıldığı lezzeti yakalayamıyor. Sonuçta koyu kıvamda bir sos elde edildiğinden, mutlaka diğer soslarla birlikte hazırlanıyor. Dilerseniz birlikte bu sosu bizde yapalım. Yemeklerimize bu eşsiz lezzeti kazandıralım. Kolay gelsin.

Dömi Glas sos için gerekli malzemeler
Dömi Glas sos nasıl yapılır?

Büyük boyda bir tencerede margarini eritmeye başlayın. Sığır kemiklerini yaklaşık 5 cm boyunda parçalayarak, bunları tencereye koyun. Her taraflarını kızarıncaya kadar kemikleri tencerede pişirin. Kavrulan kemiklerin içine unu ilave ederek, hepsini 3-5 dakika kadar kavurun. Bu aşamada kuru soğanları, maydanoz saplarını, havuçları iri parçalar halinde tencereye ilave edin. Bunları arada karıştırarak kısa bir süre daha pişirmeye devam edin.

Tencerenin içine domates salçasını ilave ederek, 1-2 dakika salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun. İçine yeteri kadar tuz, karabiber ve hazırladığınız 6 litre suyu ilave edin. Bu sırada tencerenin kapağı açık olsun. Kaynayıncaya kadar bekleyin. Arada üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçeyle almayı ihmal etmeyin. Tenceredeki karışımda hiç köpük kalmayınca, ağzını kapatarak en az 4 saat kadar kaynatmaya devam edin.

Daha sonra tenceredeki sosun suyunu süzerek, kenarda bekletin. Bu soğuduktan sonra üzerinde birikmiş olan donuk yağları alarak, başka bir tabağın içine koyun. Bunu dilediğiniz bir yerde kullanabilirsiniz. Kalan et suyunu yeniden tencereye alarak kaynatın. Bunu soğutarak, pelte aline getirdikten sonra Dömi glas sosunuz hazır demektir. Bunu buzdolabından saklayarak, ihtiyaç duyduğunuz zaman kullanabilirsiniz. Yemeklerinize ayrı bir lezzet verecek bir sostur.

Afiyet olsun.
" } ] }