{ "title": "Demi Glace Sos", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/demi-glace-sos-4863.jpg", "date": "21.01.2024 04:04:40", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "
Demi Glace Sos; Fransız mutfağındaki en ünlü çeşnilerinden ve soslarından olan demi glace sos, özellikle kırmızı etlerde kullana bileceğimiz bir sos ve çeşnidir. Kemik kaynatılarak elde edilir. Böylece kemik içindeki iliğin lezzetinin de sosa geçmesi sağlanır. Bu çeşni yemeklerinize çok güzel bir lezzet katacaktır. Yapımı biraz zor olsa da çok lezzetli bir sostur. Yapım aşaması şöyledir;

Gerekli Malzemeleri
Demi Glace Sos Nasıl Yapılır?

Küçük parçalara ayrılmış olan inek kemiklerini, yıkanmış ve doğranmış olan havuç, kuru soğan ve tane karabiberle birlikte bir fırın tepsisine koyun. Fırını yüksek dereceye ayarlayın. Yüksek ısıda tepsidekileri kızartın. Kemikler iyice kızarınca bir su bardağı unu üzerine serpiştirin. Fırında 10-15 dakika daha kızartın. Fırından çıkarttığınız malzemeleri bir başka tencereye koyun. Üzerine 8 litre su, küçük küçük kestiğiniz sarımsak, beyaz şarap, domates salçası, 5 defne yaprağı, tuzu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynarken üstünde biriken köpükleri ara sıra bir süzgeçle alın. Yaklaşık 3 saat kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak karışımı pişirin. Sürenin bitiminde pişen malzemeleri süzgeçten geçirin. Süzgeçten geçen et suyunu başka bir tencereye alın ve kapağını kapatmadan üstü açık olarak kaynatın. Suyun miktarının buharlaşmasını bekleyin. 3-4 bardak sos kalana kadar bekleyin. Demi Glace Sos kullanıma hazırdır.

Sıcakken akışkan, soğuduktan sonra ise jöle kıvamında olan sosunuzu, saklama kabına koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan önce ısıtıp servis edebilirsiniz. Demi glace sos en iyi et suyu özütüdür. Bundan herhangi bir yemeğe, çorbaya ya da salçaya katılsa, o yemeğe olağanüstü bir lezzet verir.

Afiyet olsun.
" } ] }