Değişik makarna sosları, Birbirinden farklı sos tarifleri makarnalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır. Makarnayı çok sevenler vereceğimiz tarifleri içeren bu yazıyı yazdık. Umarız tarifler işinize çok yarar. Makarnanın her çeşidini çok lezzetlidir. Verilen sos tariflerini mutlaka denemenizi öneririz.
Bolonezli makarna sosu
Gerekli malzemeler
250 gr kıyma
1 tane soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
2 tane orta büyüklükte domates
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı kadar su
Tuz, Siyah biber, Kırmızı biber
Hazırlanışı: Sos yapılacak tavaya ince ince kıydığınız soğan ve sarımsakları koyun, tereyağında iyice kavurun. Farklı bir tavada kıymayı da kavurduktan hemen ardından soğanların içerisine kıymaları ekleyin belli bir süre pişirdikten hemen ardından kabuğunu soyduğunuz domatesleri ve salçayı ekleyin. Tuz ve baharatları da ekleyin hemen ardından suyu ekleyin ve sosu kaynatın. Bolonez sosunuz artık hazırdır.
Kremalı mantarlı makarna sosu
Gerekli Malzemeleri
15 tane mantar
1 paket krema
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı: Bir tavada tereyağını eritin ve ince doğradığınız mantarları ve ince kıydığınız sarımsakları pişinceye kadar kavurun. Sonrasında kremayı, tuz ve baharatları ekleyip güzelce kaynatın. Kremalı mantar sosunuz hazırdır.
Alfredo makarna sosu
Gerekli Malzemeleri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 paket krema
2 diş sarımsak
3/4 su bardağı kaşar peyniri (Ya da parmesan peyniri)
Tuz, siyah biber
Maydanoz
Hazırlanışı: Tereyağını eritin ve üst kısmına kremayı ekleyin, sonrasında ezilmiş sarımsağı ve rendelenmiş parmesan peynirini tavaya ekleyin. Tuzu ve baharatları ekleyip peyniri hafifçe eridiğinde ateşten alın. Üst kısmına ince kıyılmış bir tutam maydanozu da ekleyiniz, makarnanız için alfredo sosu hazırdır.
Arrabbiata makarna sosu
Malzemeleri
4 tane ortada boy domates
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytin yağ
1 minik boy soğan
3-4 diş sarımsak
1 ortada boy kaşık kırmızı biber
1 çay kaşığı siyah biber
2 çorba kaşığı fesleğen
Tuz
Hazırlanışı: Soğanları ve sarımsakları hemen hemen görünmeyecek biçimde ince ince kıyın ve yağda kokusunu bırakacak biçimde kavurun. Sonrasında kabuklarını soyduğunuz domatesleri rendeleyip pul biber ve siyah biberle birlikte tavaya ekleyiniz ve tahmini 20 dk civarı kısık ateşte pişirin. Sonra ince kıyılmış fesleğenleri de ekleyin ve sosu ateşten alın.
Napoliten sosu
Malzemeleri
1 kilogram domates
2 tane ortada boy kahverengi soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı toz şeker
Birkaç defne yaprağı
Tuz, siyah biber
Hazırlanışı: Zeytinyağı ile tereyağı eriterek küçük küçük doğradığınız soğan ve sarımsakları hafif pembeleşene kadar kavurun. Sonrasında tekrardan ince doğradığınız kabuğu soyulmuş domatesleri ve salçayı tavaya ekleyin. Domateslerin sulu meydana gelmesi önemlidir. Şekeri ekleyip güzelce kaynatın hemen ardından damak tadınıza yönelik baharatları ve defne yaprağını ek edin. Napoliten sosunuz hazırdır.