{ "title": "Değişik Makarna Sosları", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/degisik-makarna-soslari.jpg", "date": "21.01.2024 02:59:07", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "
Değişik makarna sosları, Birbirinden farklı sos tarifleri makarnalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır. Makarnayı çok sevenler vereceğimiz tarifleri içeren bu yazıyı yazdık. Umarız tarifler işinize çok yarar. Makarnanın her çeşidini çok lezzetlidir. Verilen sos tariflerini mutlaka denemenizi öneririz.

Bolonezli makarna sosu

Gerekli malzemeler
Hazırlanışı: Sos yapılacak tavaya ince ince kıydığınız soğan ve sarımsakları koyun, tereyağında iyice kavurun. Farklı bir tavada kıymayı da kavurduktan hemen ardından soğanların içerisine kıymaları ekleyin belli bir süre pişirdikten hemen ardından kabuğunu soyduğunuz domatesleri ve salçayı ekleyin. Tuz ve baharatları da ekleyin hemen ardından suyu ekleyin ve sosu kaynatın. Bolonez sosunuz artık hazırdır.

Kremalı mantarlı makarna sosu

Gerekli Malzemeleri
Hazırlanışı: Bir tavada tereyağını eritin ve ince doğradığınız mantarları ve ince kıydığınız sarımsakları pişinceye kadar kavurun. Sonrasında kremayı, tuz ve baharatları ekleyip güzelce kaynatın. Kremalı mantar sosunuz hazırdır.

Alfredo makarna sosu

Gerekli Malzemeleri
Hazırlanışı: Tereyağını eritin ve üst kısmına kremayı ekleyin, sonrasında ezilmiş sarımsağı ve rendelenmiş parmesan peynirini tavaya ekleyin. Tuzu ve baharatları ekleyip peyniri hafifçe eridiğinde ateşten alın. Üst kısmına ince kıyılmış bir tutam maydanozu da ekleyiniz, makarnanız için alfredo sosu hazırdır.

Arrabbiata makarna sosu

Malzemeleri
Hazırlanışı: Soğanları ve sarımsakları hemen hemen görünmeyecek biçimde ince ince kıyın ve yağda kokusunu bırakacak biçimde kavurun. Sonrasında kabuklarını soyduğunuz domatesleri rendeleyip pul biber ve siyah biberle birlikte tavaya ekleyiniz ve tahmini 20 dk civarı kısık ateşte pişirin. Sonra ince kıyılmış fesleğenleri de ekleyin ve sosu ateşten alın.

Napoliten sosu

Malzemeleri
Hazırlanışı: Zeytinyağı ile tereyağı eriterek küçük küçük doğradığınız soğan ve sarımsakları hafif pembeleşene kadar kavurun. Sonrasında tekrardan ince doğradığınız kabuğu soyulmuş domatesleri ve salçayı tavaya ekleyin. Domateslerin sulu meydana gelmesi önemlidir. Şekeri ekleyip güzelce kaynatın hemen ardından damak tadınıza yönelik baharatları ve defne yaprağını ek edin. Napoliten sosunuz hazırdır.
" } ] }