{ "title": "Çikolata Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/cikolata-sosu.jpg", "date": "19.01.2024 23:10:39", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Çikolata sosu, çoğunlukla tatlıların, keklerin, özenle hazırladığınız pastaların üzerinde kullanılır. Bayanlar bunu genellikle hazır almayı tercih edebilir. Ancak evde kendinizin hazırladığı, içeriğinde ne olduğunu bildiğiniz çikolata sosunu kullanmanızı tavsiye ederiz. Arzu ederseniz sosun içine biraz portakal kabuğu rendesi koyarak, sosun daha farklı bir lezzette olmasını sağlayabilirsiniz. Ancak çikolata sosunu dondurmaların üzerinde kullanmayın. Çünkü dondurma üzerine koyduğunuzda sos donmayacak, eriyecektir. Bu sosu sadece keklerde, pastalarda ve tatlılarda kullanın. Dondurma üzerinde kullanacağınız sosu çikolatayı benmari usulüyle eriterek kullanın. Hangi çikolata sosunu dondurmada kullanırsanız kullanın erir. Çünkü içeriğinde süt gibi katkı maddeleri vardır. Şimdi birlikte çikolata sosunu hazırlamaya başlayabiliriz.

Çikolata sosu için gerekli malzemeler
Çikolata sosu nasıl yapılır?

Sosu hazırlamak için, önce bir sos tenceresi alalım. Bunun içine suyu, unu, toz şekeri, kakaoyu, tuzu koyarak, önce tel çırpıcıyla birlikte iyice çırpın. Bunun içine tereyağı ve bitter çikolatayı ilave ederek, orta ayarda ocağın üzerine alın. Bunu sürekli olarak karıştırarak pişirmeye başlayın. İçinde çikolata ve tereyağı tam olarak erisin. Daha sonra ocağın altını kapatın. Buradaki en önemli konu çikolata sosunuz soyunca kadar sürekli olarak sosu karıştırmanızdır. Çünkü çikolata sosunun üzeri hemen kabuk bağlar. Eğer soğuyana kadar karıştırırsanız, daha sonra kabuk bağlamaz. Soğumuş olan çikolata sosunu dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Üstelik içinde süt kullanmadığımız için, bir süre buzdolabında ağzı kapalı olarak saklayabilirsiniz. Sosun kıvamı kekte kullanmak için gayet uygun olur. Eğer pasta kaplamak için kullanırsanız, içinde kullanacağınız unun ve tereyağının miktarını biraz arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }