{ "title": "Cafe De Paris Sos Tarifi", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/cafe-de-sos-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 12:03:10", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Cafe de Paris sos tarifi, 1940'lı yıllarda ilk olarak Cenevre'de bulunan Cafe de Paris adındaki restoranla adını duyurmuş olan lezzetli bir sostur. Bu dönemden sonra giderek yaygınlaşmış ve dünya mutfaklarında tanınmaya başlamıştır. Bu restoranın sahibi olan Arthur François Dumont, tarifi büyükbabası olan Mr. Boubier'e ait olan bu lezzetli sosun nasıl yapıldığını hiçbir zaman açıklamadıysa da tüm dünyaya yayılması ve sosun herkes tarafından tanınması amacıyla birkaç ipucuyla yardımcı olmuştur. Bu sayede lezzetin herkes tarafından tanınmasına aracı olmuştur. Ancak yine de belirtelim, sosun kendisini sadece bu restoranda tatma şansınız var. Evde hazırlayacağınız Cafe de Paris bu lezzete benzese de aynısı değildir. Ancak etlere mükemmel bir lezzet katacaktır. Sizler için en yakın tarifi bulmaya çalıştık. Bunu birlikte hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Cafe de Paris sos için gerekli malzemeler
Cafe de Paris sos nasıl yapılır?

Bu özel sosu hazırlamak için tüm malzemeleri kullanacağınız şekilde verdik. Soğanı, sarımsağı rende şeklinde hazırladıktan sonra bunları tavada tereyağı ile sotelemeye başlayın. Bunun içine kıyılmış maydanozu, ketçapı ve hardalı ilave edin. Malzemelerin içinde bulunan karabiber, kekik, kırmızı pul biber, köri gibi bütün baharatları koyarak, tuzu kendinize göre ilave edin. En son olarak süt kremasını ilave ederek, 1-2 dakika kadar sosu pişirerek, ocağı kapatabilirsiniz. Cafe de Paris sosu sıcakken pişirdiğiniz etin üzerine dökerek, servis edebilirsiniz. Tam olarak lezzetini yansıtmasa da bu tarifle yarattığınız Cafe de Paris sosunu beğeneceksiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }