{ "title": "Bonfile Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/bonfile-sos.jpg", "date": "19.01.2024 02:00:27", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "
Bonfile sosu, örnekleri vereceğimiz bir makale ile karşınızdayız. Kullanılan sosların amacı bonfileye farklı damak tatları katmaktır.

Paris bonfile sosu
Sos amaçlı tencerede tereyağını eritin. Tüm malzemeyi ekleyip sos kıvamına gelene denli pişirin. Etleri izli tavada 2 yüzünü de pişirin. Pişen etleri kesme tahtasına alıp birer parmak kalınlığında dilimler kesinlikle. Sosu üst kısmına gezdirerek servis yapın.

Mantarlı Bonfile Sos
Nasıl Yapılır?

Arpacık soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsağı kıyın. Mantarların saplarını ayırıp ince doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın. Mantarları koyup belli bir süre kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip tümü yumuşayıncaya denli tahmini 10 dk karıştırarak pişirin. Mantar ve soğan yumuşayınca kremayı ekleyin. Sütle bir orta büyüklükte kaşık unu karıştırın ve mantarlara ekleyin. Hardalı ekleyin. Sos kaynamaya başlayınca kalınlaşacak. Bu süreçte soya fasulyesi sosunu, muskat rendesini ekleyin. Tuz, karabiber ve kekikle baharatlandırın. Soya fasulyesi sosu tuzludur bu nedenle koyacağınız tuz oranını iyi ayarlayın. Ateşten alın, bir orta büyüklükte kaşık tereyağını ve kıyılmış maydanozu ek edip karıştırın.

Sos malzemesi için
Hazırlanışı: Öncesinde tüm bonfileyi derin tek kaba yerleştirip üst kısmına soya fasulyesi sosu boşaltın ve çevire çevire, 2-3 saat marine edin başka bir deyişle bekletelim. Diğer taraftan büyük tek tencerede zeytinyağını kızdıralım. Eti soya fasulyesi sosuyla birlikte tencerenin içerisine koyup, üst kısmına karabiberi serpiştirelim. Ardından da sıkça çevirerek, dik ısılı ateşte 5-6 dk denli kızartalım, altını kapatalım. Ardından da eti tepsiye alıp, 175 dereceye ayarlı fırına yerleştirelim. Tahmini 40-45 dk pişirip, fırından çıkaralım. Hemen sosu düzenlemek amaçlı tencereye, tereyağını koyup, erir erimez dövülmüş sarımsakları ekleyip, bir dk kavuralım ve anında ince kıyılmış kıtır veya kuru soğanları katarak 2 dk kavuralım. Şarap veya sirkeyi ekleyelim. Ocağın ısısı güzelce yükseltilip, 1-2 dk kaynatılıp, alkolü buharlaştıralım. Ardından ocağı orta ısıya getirip, hardal, krema ve pişen rostonun suyundan bir su bardağı denli et suyu da ek edelim. Tuzu serpiştirip, kısık ateşte 7-8 dk kaynatalım. Ocaktan alıp, varsa tek sosluğa aktaralım. Diğer taraftan rostoyu ılınınca bir cm'lik dilimlere ayırıp, üst kısmına hazırladığımız sosu gezdirip servis yapalım. Yanına pilav, salata, püre, makarna çok fazla yakışacaktır.
" } ] }