{ "title": "Bolonez Sos Nasıl Yapılır", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/bolonez-sos-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 12:37:45", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Bolonez sos nasıl yapılır, İtalya'nın Bologna şehrinden adını alan, bu şehirle bütünleşen bu lezzetli sos domates ve kıymanın güzel bir buluşmasıdır. Aslında bolonez sosu yaratıldığı bu şehirde tatmalısınız. Burada ragu denilen makarnayla birlikte yediğinizde tadına doyamazsınız. Sadece İtalya'da değil tüm dünya mutfaklarında yerini almış, tercih edilen soslar arasına girmiştir. Özellikle ravioli, lazanya, spaghetti gibi makarna türlerinde, hamur işlerinde kullanılır. Üstelik yapımı da gayet kolaydır. Makarnanızı sade olarak yemektense, bolonez sos hazırlayarak eşsiz bir lezzet haline getirebilirsiniz.

Bolonez sos için gerekli malzemeler
Bolonez sos nasıl yapılır?

Sosu hazırlamak için geniş bir tava kullanmanız gerekir. Tavaya sızma zeytinyağını koyara ocakta kızdırın. Bunun içine çok ince kıyılan kuru soğanı, sarımsakları, inece doğranan kereviz sapını ve havuçları koyarak, 3-4 dakika kadar kavurun. Daha sonra kıymayı da ilave ederek, tüm malzemeleri kavurmaya devam edin. Kıyma yeterince piştiğinde içine sulandırdığınız domates salçasını ilave edin. Ocakta bunları bir süre pişirerek, domates püresini, tuz ve karabiberi ilave edin. Bolonez sosu bu şekilde kısık ateşin üzerinde pişirmeye devam edin. Kıvamını bulunca ocağı kapatarak, bolonez sosu tercihinize göre spaghetti makarnada, ravioli üzerinde sıcak olarak kullanabilirsiniz. Konuklarınıza ikram ederken üzerine parmesan peyniri, taze nane ilavesi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }