Bolognese sos, bolonez sos olarak bildiğimiz harika bir lezzeti olan bir makarna sosudur. İtalya'da Bologna şehrinin ismiyle anılan ve buraya has bir sostur. Bu şehre gidenler sosun kendisini burada mutlaka tatmalıdır. Her türlü makarna, ravioli gibi hamur işleriyle mükemmel bir uyum yakalamış olan sosu beğeneceğinizi umuyoruz. Bu şehirden dünyaya yayılmış olan sosun yapılışında biraz farklılıklar olsa da lezzeti yine çok güzeldir. Sos için kıymanın, domatesle, biberle ve değişik baharatlarla birlikteliği diyebiliriz. Bu lezzetli sosu birlikte hazırlayalım. Yanında spagetti makarna ile sunum yapmak için mükemmel bir fırsatı kaçırmayalım. Kolay gelsin.
Bolognese sos için gerekli malzemeler
100 gram tereyağı ya da margarin
250 gram orta yağlı dana kıyması
1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
1 diş rendelenmiş sarımsak
400 gram rendelenmiş domates
2 adet ince dilimli çarliston biber
Yeterince tuz ve karabiber
1 adet defne yaprağı
45 ml domates sosu
Bolognese sos nasıl yapılır?
Sos tavasının içine tereyağını koyarak eritmeye başlayın. Kızmış yağın içine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ilave ederek, sotelemeye başlayın. İçine dana kıymayı da ilave ederek kavurun. Daha sonra rendelenmiş domatesle karıştırdığınız domates sosunu ve ince kıyılan biberleri koyarak, malzemeleri bir taşım pişirin. Ardından ocağın altını kısarak, 15 dakika kadar sos malzemeleri pişsin. Bu arada tuzunu, karabiberini ve defne yaprağını da içine koyun. Daha sonra pişen Bolognese sosu spagetti makarna üzerinde sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.