{ "title": "Böğürtlen Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/bogurtlen-sosu.jpg", "date": "21.01.2024 00:59:37", "author": "sibel şakar", "article": [ { "article": "Böğürtlen sosu öncelikle bayanların ve çocukların pastalarda, kurabiye gibi tatlılarda en çok sevilen soslardan biridir. Siz de dilerseniz basit bir tarifl sayesinde kurabiye ve pastalarınızı böğürtlen sosuyla süsleyebilir, tatlandırabilirsiniz.

Böğürtlen Sosu İçin Gerekli Malzemeleri
Böğürtlen Sosu Nasıl Yapılır?

Bu sos iki şekilde hazırlanabilir. İri taneli ya da çekirdekleri ayıklanmış jöle şeklinde kullanılabilir. İri taneli sos için öncelikle böğürtler ayıklandıktan sonra bol suda yıkanır. Tel süzgeçte 10 dakika kadar süzülmeye bırakıldıktan sonra böğürtlenler orta boy tencereye alın. İki çorba kaşığı toz şeker ekleyin. Bu arada bir çorba kaşığı pirinç nişastasını yarım çay bardağı suda erittikten sonra tencereye ilave edin. Kısık ateşte karışım reçel kıvamını alana kadar karıştırın. Sosu ara ara karıştırarak pişirin. Sos soğuduğunda pasta ve kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz.

Sıvı şeklinde böğürtlen sosu için işlemlerin hepsi aynıdır. Fakat sos piştikten sonra tel süzgeçten geçirilmesi gerekir. Böğürtlen sosu soğumaya bırakıldığında katılaşarak şekil aldığından muhallebi gibi sütlü tatlılarda da kullanılmaktadır.
" } ] }