{ "title": "Biberli Domates Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/biberli-domates-sosu.jpg", "date": "21.01.2024 11:09:17", "author": "Mehmet Mustafa Kaya", "article": [ { "article": "Biberli domates sosu, genellikle kışlık yiyecek olarak konserve şeklinde hazırlanır. Hazırlanan soslar sabah kahvaltısının yanı sıra yemeklerin yanında meze olarak da sunulur. Verilen tarifte biberler kıyılmıştır fakat dileyen küçük Arnavut biberlerini sosun içerisine bütün olarak atabilir. Bu durum sosun bekleme süresini uzatsa da acı severler için güzel bir meze olacaktır.

Biberli domates sosu için malzemeler
Biberli domates sosu nasıl yapılır?

Yıkanıp kurutulan domatesler kabuklarıyla rondoya atılıp püre haline getirilir. Domatesin asidini düşürmek için bir tencere içerisinde biraz kaynatılır. Domates suyunu istediğiniz ölçüde çektiğinde altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Maydanoz ve biberler yıkanıp ayıklanır. Sarımsaklar soyulup biber ve maydanozla birlikte rondodan geçirilir. Ufalanan malzemeler soğuk domatesin içine katılır. Zeytinyağı, sirke, tuz ve nane de karışıma eklenip karıştırılır. Hemen tüketilmeyecekse kavanozlara konulur ve kapağı sıkıca kapatılır. Hazırlanan sosun uzun süre bozulmadan durması için buzdolabına veya güneş almayan serin bir yere konur.
" } ] }