{ "title": "Beşamel Sos Yapımı", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/besamel-sos(1).jpg", "date": "19.01.2024 15:22:43", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "
Beşamel Sos Yapımı, İtalyan mutfağından bütün dünyaya yayılan çok lezzetli bir sos çeşididir. Çok lüks restoranların mutfağında görebileceğiniz beşamel sosu evinizde çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Özellikle makarnalara apayrı bir lezzet kazandıran bu muhteşem sosu mutlaka deneyerek sevdiklerinize sunmalısınız. Kolay gelsin.
Beşamel Sos Malzemeleri
Başemal Sos Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte bir tencere ocağa alınır. Üzerine tereyağı ve sıvı yağ atılır. Yağ bir miktar pembeleşince üzerine un atılır. Hızlı bir şekilde karıştırılarak kısık ateşte un pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra üzerine süt ilave edilir ve çırpıcı ile hızlı bir şekilde karıştırılarak fokurdamaya başlayıncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Başemal sosun kıvamı çok önemlidir. Eğer sos puding kadar koyu olursa bir miktar daha süt katabilirsiniz. Sos kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha kaynatılıp tuzu ve karabiber ilave edildikten sonra ocaktan alınır. Hazır hale gelen sosunuzu dilediğiniz yemeği lezzetlendirmek için kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }