{ "title": "Beşamel Sos Tarifi", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/besamel-sos-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 20:06:44", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Beşamel Sos Tarifi, Beşamel sos, Fransız mutfağı tatlarından olan ve sadece Fransa mutfağıyla sınırlı kalmamakla bütün dünya mutfaklarına yayılmış olan bir tat olarak bilinmektedir. Beşamel sos soğuk, sıcak yemeklerin hepsinde yaygın olarak kullanılmakta olan en temel soslar arasında belirmektedir. Beşamel sos yapımında kullanılmakta olunan malzemeler bütçeyi zorlamayacak kadar ucuz olan malzemelerdir. Beşamel sos yemeklerimize ayrı bir lezzet oluşturur, yemeklerin tadına tat katar kişilerin ağız tadı bozulmadan farklı bir lezzeti ortaya koymaktadır. Beşamel sos dünya mutfağına girmesinde ayrı bir lezzet olan ve sürekli olarak kişilerin farklı soslarla yemeklerin süslenmesi için arayışlar yapan kişiler tarafından bizim mutfağımıza da ulaştırılmıştır. Dünya mutfağı aşçıları beşamel sos tarifi olarak yapılan bu sosların içeriğini farklı baharatlarla süsleyerek daha bir lezzetli olmasını sağlamışlardır. İşte sözü edilen bu lezzetin yani beşamel sos tarifi sizlerle paylaşalım.

Beşamel Sos Tarifinde Kullanılan malzemeleri
Beşamel Sos Nasıl Yapılır?

Önceden hazırlamış olduğumuz küçük tavayı ocağın üzerine alarak ocağı en kısık ateşte açalım ve tavanın içerisine hazırlamış olduğumuz 3 yemek kaşığı tereyağını ilave edelim. Kısık ateşte birkaç dakika sonra tavaya alınan tereyağı erimeye başlayacaktır ve eriyen tereyağının üzerine hazırlamış olduğumuz 3 yemek kaşığı unu da ilave edelim ve tereyağıyla unun güzelce kavrulmasını sağlayalım. Tereyağıyla kavrulmaya bırakılan un rengini değiştirip güzel kokular yaymaya başladığı zaman kavrulan unun üzerine hazırlamış olduğumuz sütü de ilave etmeye başlayalım fakat sütü karışıma eklerken yavaş yavaş eklememiz gerekmektedir ki un topak haline gelmesin. Süt eklenirken bir yandan da karışımı çırpmaya devam edelim ki un ve süt iyice özdeşleşsin. Sütü de tamamen ekledikten sonra hazırlamış olduğumuz karabiberi ve tuzumuzu da isteğe bağlı olacak şekilde ilave edelim, bir tutam da muskat ilave edilmesi sosu daha lezzetli yapacaktır. Bütün malzemeler sosa eklendikten sonra sos iyice çırpılarak birkaç dakika sonra ocaktan alınır.

Afiyet olsun.

Beşamel sos tarifi yapılışı sırasında fazla vaktinizi almayacaktır. Bu sos en fazla 10 dakikanızı alır ve yemeklerinizin yanında servis etmeniz için, yemeklerinizin üzerinde ayrı bir tat oluşturmanız için daha farklı lezzetlerin ortaya çıkmasına olanak sağlar. Beşamel sos et yemeklerinde, tavuklu yemeklerde, balık yemeklerinde, sebze yemeklerinde, makarna üzerinin süslenmesi için ve makarnaya ayrı bir lezzet oluşturması için kullanımı sağlanmaktadır.

" } ] }