{ "title": "Ajvar Sos Tarifi", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/ajvar-sos-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 16:47:32", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Ajvar sos tarifi, çoğu evde kahvaltılarda tüketilen, makarna ve patates kızartmasının yanında ikram edilen lezzetli bir tariftir. Ajvar sosu hazır olarak marketlerde bile bulabilirsiniz. Ancak evde yapılanın hazzını vereceğini düşünmüyoruz. Bu sosun temel malzemesini közlenmiş patlıcan oluşturmaktadır. Hem lezzetli hem de besleyici bir sostur. Bu sosu birlikte hazırlamaya ne dersiniz? Eminiz tadına bayılacaksınız.

Ajvar sos tarifi için gerekli malzemeler
Ajvar sos tarifi nasıl yapılır?

Sosu hazırlamak için ilk olarak patlıcanları ve kırmızı biberleri közleyin. Bunu fırında ya da ocağın üzerinde yapabilirsiniz. Daha sonra közlenmiş biberlerin ve patlıcanların kabuklarını soyarak, hepsini doğrayın. Kuru soğanı ayıklayarak bunu yemeklik doğrayın. Tencerenin içine sıvı yağı koyun ve soğanları kavurmaya başlayın. Bunu kısık ateşte, soğanları yakmadan yapmalısınız. Hafif rengi dönse yeterli olur. Sarımsakları da ince doğrayarak tencereye ilave edin. Bunları da 1-2 dakika kavurun. Buna kabukları soyulan ve küçük doğranan domatesleri de ilave edin. Malzemeler suyunu çekene kadar pişirin. Fakat fazla katı olmamasına dikkat edin. Daha sonra közlenmiş ve doğranmış olan patlıcanları ve biberleri buna ilave edin. Malzemelerin lezzetinin birbirine karışması için, 5 dakikada beraber pişirin. Bundan sonra tüm malzemeleri robottan geçirin. Ajvar sosu sıcakken kavanozlara doldurun. Kapaklarını da sıkıca kapatarak, kavanozları ters çevirin. Ajvar sosu tüketinceye kadar bu şekilde saklayabilirsiniz. Kahvaltıda, makarna sosu olarak, patates kızarttığınızda size eşlik edecek bu lezzeti sosu sizlerde beğeneceksiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }