{ "title": "Acılı Sos Tarifleri", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/acili-sos-tarifleri.jpg", "date": "20.01.2024 11:20:45", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Acılı sos tarifleri, acılı yiyecekleri sevenler için ideal soslardır. Bunları evinizde hazırlamayı isterseniz sizlere birkaç sos tavsiyemiz olacak. Sosları dilerseniz hemen tüketebilir, dilerseniz de kışlık sos olarak hazırlayabilirsiniz. Sosların acısını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Şimdi acılı sos tariflerini hazırlamaya başlayabiliriz.

Acı biberli domates sosu için malzemeler
Acı biberli domates sosu nasıl yapılır?

Öncelikle domatesleri yıkayarak, ayıklamaya başlayın. Bunları rondodan geçirerek püre haline getirin. Bunları tencereye alarak kaynatmaya başlayın. Böylece domateslerin asidini almış olursunuz. Domateslerin kaynama süresini kendinize göre ayarlayın. Sulu olmasını istiyorsanız, daha az kaynatabilirsiniz. Daha sonra domates tenceresini kenara alarak soğumasını bekleyin. Başka bir yerde biberleri yıkayarak ayıklamaya başlayın. Maydanozları da ayıklayın. Rondonun içinde biberleri, maydanozları ve sarımsakları beraber çekin. İçine kuru nane, zeytinyağı, tuz ve sirkeyi de ilave edin. Bu aşamada sosun acısını da ayarlamış oluyoruz. Bunları domates püresiyle birlikte karıştırarak, kavanozlara koyun. Sıcak zamanlarda buzdolabında saklamanız gereken acı biberli domates sosunu uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ev yapımı acisso sos malzemeleri
Ev yapımı acisso sos nasıl yapılır?

Önce kırmızı biberleri yıkayarak ayıklayın. Tohumlarını temizleyerek iri parçalara bölün. Bunları tencereye koyarak, 1 su bardağı suyla birlikte biberler yumuşayıncaya kadar pişmesini sağlayın. Kabuklarını ve tohumlarını iyice ayıklayın. Daha sonra rondodan geçirdiğiniz biberleri, süzgeçten süzerek kâsenin içine alın. Kâseye tuzu, sirkeyi ve toz şekeri ilave edin. Ev yapımı acisso sosunuz hazırlandı. Bunu mümkünse küçük kavanozlara koyarak, buzdolabında saklayın. Kapaklarını açmazsanız sosu bir yıl süreyle böyle saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kahvaltılık acı sos malzemeleri
Kahvaltılık acı sos nasıl yapılır?

İlk olarak domatesleri soyun, fini biberleri de 1 cm'ye kadar parçalara kesin. Önce domatesleri tencerenin içine alarak, tuzunu ilave edip kaynatmaya başlayın. İçine sarımsakları ayıklayarak doğrayıp koyun. Ardından fini biberleri, sirkeyi ilave ederek yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Altını kapatmadan doğradığınız maydanozu da ilave edin. Daha sonra kavanozlara koydunuz kahvaltılık acı sosu buzdolabına koyabilirsiniz. Ortalama 6 ay süreyle tazeliğini koruyacak olan sosu kahvaltılarınızda severek tüketeceksiniz.

Afiyet olsun.

Acılı sos tarifleri bu şekilde arttırılabilir. Sos malzemelerindeki acı biber miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Et ve tavukları, kahvaltılarınızı bu şekilde daha zevkli yiyeceğinizi belirtelim. Hiç üşenmeden yazın acılı soslarınızı kendiniz hazırlayın. İnanın hazır acılı soslardan daha sağlıklı olacaktır.
" } ] }