{ "title": "Acılı Sos Tarifi", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/acili-sos-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 21:45:11", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "
Acılı Sos Tarifi, bu sosu ev hanımları yaz aylarında domateslerin bol ve lezzetli olduğu ayrıca da uygun fiyata aldıkları domateslerle yapmaktadırlar. Ev hanımları bu sosları yazdan yapıp kışa hazırlık canları istediği zaman sanki yeni yapmış gibi tüketmektedirler, kahvaltılarda beş çaylarında ikram edilen acılı sos hem çok lezzetli olur hem iştah açar. Hemen hemen her bölgede yapılan acılı sos tarifi yapımı da çok kolay zahmeti olsa da kışın yerken de iyi ki yapmışım dersiniz.

Acılı Sos Yapımı İçin Gerekli Malzemeleri
Acılı Sosumuzun Nasıl Yapılır?

Domatesleri ve maydanozu yıkayalım. Sarımsakların kabuklarını soyalım. Şimdi sırayla işleme başlayalım. İlk olarak domatesleri kabukları ile doğrayıcıdan geçirelim. Kabuklarındaki vitamini de yabana atmayalım, domatesin kabuğundaki vitamin insan vücudu için çok önemlidir. Sonra küçük acı biberleri, maydanozları ve sarımsakları da doğrayıcıdan geçirelim. Ardından da sıvı yağ, sirke ve tuzu koyarak doğrayıcı da karıştıralım. Domatesler, biberler, sarımsak ve maydanozlar ve sıvı yağ, sirke ve tuz hepsi bir kabın içinde karıştırılarak özleştirilir. Kapağı kapatalım ve böyle 3 gün arada bir karıştırarak bekletelim. Üçüncü gün sonunda da kavanozlara koyup buzdolabında muhafaza edilmesi gerekir. Bu sosu kahvaltı da yemeklerde özellikle de tavuk, köfte yanında tüketilmesi de uygundur.

Afiyet olsun.
" } ] }