{ "title": "Acılı Sos Nasıl Yapılır", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/acili-sos-nasil-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 17:18:19", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Acılı sos nasıl yapılır, kış yaklaştığında hanımlar kış hazırlıklarına başlar. Öncelikle yazın bol olan sebzelerle kışın tüketilmek üzere bazı yiyecekler hazırlanır. Acılı sos bunların arasındadır. Yazın domatesin, biberin bol olduğu, lezzetli olduğu dönemde bu harika sosu yaparak, kışa hazırım diyebilirsiniz. Hatta biraz fazla yaparak yazın bile tüketebilirsiniz. Acılı sos oldukça kolay yapıldığından, sizi de fazla üzmez. İçindeki acı miktarını yiyebileceğiniz kadar ayarlayabilirsiniz. Cin biberi istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Kahvaltılarda, gün içindeki atıştırmalıklarda, et yemeklerinin yanında mükemmel bir uyum sağlar. Şimdi birlikte acılı sos yapımına başlayabiliriz.

Acılı sos için gerekli malzemeler
Acılı sos nasıl yapılır?

Sosu hazırlamak için öncelikle malzemeleri hazırlayalım. Bunun için domatesleri yıkayın ve kurutun. Bunların kabuklarını soyarak, çekirdeklerini ayıklayın. Aynı şekilde kırmızı biberleri de yıkayarak, çekirdeklerini temizleyin. Cin biberleri ise 1 cm kalınlığında kesin. Sarımsakları da ayıklayın ve küçültün. Kırmızı biberleri ve domatesleri mutfak robotu ile çekin. Daha sonra bunları bir tencerenin içine alın. Buna kaya tuzunu atarak, ocakta 1 saat kadar kaynatın. Daha sonra içine sirkeyi, sarımsakları, sıvı yağı ve biberleri ilave ederek, 20 dakika kadar kaynatın. Ocaktan indireceğiniz zaman ince doğradığınız maydanozları da buna ilave edin. Kıvamını bulunca acılı sosu ocaktan alın.

Acılı sosu kavanozlara koyarak, bunları buzdolabında 6 ay kadar saklayabilirsiniz. Tam kışlık kahvaltılık bir sos hazırladınız. Bunları afiyetle tüketmenizi dileriz. Özellikle domatesler ve kırmızı biberlerin zamanı geçmeden bu sosu yapmanızı tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.
" } ] }