{ "title": "Acılı Kahvaltılık", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/acili-kahvaltilik-3135.jpg", "date": "21.01.2024 16:18:36", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Acılı Kahvaltılık, sos yapması olabildiğince kolay ve pratik bir tariftir. Acılı ezme ismi ile de bilinen bu sos tam bir antioksidan ve C vitamini deposu. İştah açan özelliğiyle bu sos kahvaltılarda tüketilirken bunun yanı sıra sebze ve et yemeklerinde veya sandviç ve hamburger yaparken de kullanılmaktadır. En fazla tercih gören kışlık yiyeceklerin başında yer alan bu sosun enfes tadına yerken doyamazsınız. Acısı, yaparken arzuya göre ayarlanabilir. Acı sevenler kendilerine bol acılı yapabilirler, eğer çocuklarda yiyecekler ve acı sevmiyorlarsa az acı ile de oldukça lezzetli olur.

Acılı Kahvaltılık (Sos) İçin Gereken Malzemeleri
Acılı Kahvaltılık (Sos) Nasıl Yapılır?

Önce domateslerin kabuklarını soyunuz. Kırmızı biberlerin iç çekirdeklerini çıkarın ve küçük şekilde kıyın. Cin biberleri ince şekilde kesip onları da kıyın. Sarımsakların kabuklarını soyun, önce ezin sonrasında minik parçalar biçiminde doğrayın. Peşinden mutfak robotunda domatesleri ve kırmızı biberleri birer birer ilave ederek çekiniz. Mutfak robotunda çekilirken domatesler çok sulanacağı için dikkatli olmalısınız. Robottan geçirdiğiniz bu harcı geniş bir tencere içerisine koyun. İçine bir fiske tuz atın ve takribi 1 saat suyunu çekene dek sosu kaynatın.

Pişmesine yakın içerisine sarımsak, cin biberi, sıvı yağ ve sirkeyi ilave edin. Sonra maydanozları ince şekilde kıyın. 25 dakika daha bu sos kaynayınca içerisine maydanozları ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatın, sonra ocağın altını söndürün. Turşu gibi tüketebileceğiniz bu sosu cam kavanozlara koyun sonra ağzını sımsıkı kapatın. Tüm kış arzu ettiğiniz zaman hem kahvaltıda hem de yemeklerde tüketebilirsiniz. Bu hazırladığınız acılı kahvaltılık takribi 6 ay bozulmadan saklanabilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }