{ "title": "Acılı Domates Sosu", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/acili-domates-sosu.jpg", "date": "21.01.2024 10:45:18", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Acılı domates sosu, acılı domates sosu kahvaltıların ve mezelerin baş tacı bir sostur hemen her yemeğin yanında meze olarak kullanılabilir ayrıca kahvaltılarda ekmeğe sürerek yemekte bir başka lezzetli olur. Yapımı da çok zor olmayan bir tariftir konserve olarak saklanıyor olabilmesi de ayrı bir kolaylık sağlıyor yapıp hazırlıyorsunuz istediğiniz zaman tüketebiliyorsunuz cam kavanozlarda tam altı ay kadar bekletebilirsiniz tadında hiçbir bozulma ya da değişme olmayacaktır uzun süreli kullanabileceğiniz bir sos tarifidir miktarını ve acısını kendi isteğinize göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

Acılı domates sosu yapımı için gerekli malzemeler
Acılı domates sos nasıl yapılır?

Acılı sosun yapımı için öncelikle tüm sebzeler temizce yıkanır ve kurulanır domatesler soyulurken kolay olsun diye kaynar suya atılır birkaç dakika kadar bekletilip çıkarılır ve kabukları çok daha kolay soyulacaktır. Kırmızı biberlerde ikiye bölünüp çekirdeklerinden temizlenir acı biberler ayıklanır sarımsaklar kolay soyulsun diye suya bırakılır ve o esnada domatesler ve biberler birkaç parçaya ayrılarak robottan geçirilir acı biberler de robottan geçirilip hepsi derin bir tencereye alınır ve tuzu da atılıp ocağa alınır ve ocağın altı açılır yaklaşık kırk dakika kadar suyu çekilene kadar kaynatılır ve bu zaman diliminde sarımsaklar soyulup küçük küçük doğranır. Kıvamı koyulaşınca sarımsak sirke ve yağ da eklenip on beş dakika daha kaynatılır ve altı kapatılır yarım demet maydanoz da ince ince doğranıp içerisine eklenir ve karıştırılır. Sıcaklığı geçince kavanozlara konulup buzdolabına alınır ve istenildiği zaman çıkarılıp afiyetle yenir.
" } ] }