{ "title": "Acı Sos Nasıl Yapılır", "image": "https://www.sostarifleri.gen.tr/images/aci-sos-nasil-yapilir.jpg", "date": "18.01.2024 23:07:57", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Acı sos nasıl yapılır, acı sos oldukça sevilen bir mezedir. Kahvaltılarda yemeklerin yanında sürekli olarak kullanılabilir. Acı çok da faydalıdır acı biberin faydalarına bakılırsa ilk olarak kalbe kana ve damarlara çok faydalıdır içeriğindeki kalsiyum ve potasyum ile çok sayıda vitamin içerir acı biberin içerisinde kalbe yararlı kalbin ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini bulundurur. Ayrıca kanı incelterek kan basıncını dengeler ve hipertansiyonu düzenler. Kanda bulunan kanser hücrelerini öldürür özellikle akciğer ve kan kanserine yakalanan hastalara acı biber önerilir.

Acı sos yapımı için gerekli malzemeler
Acı sos nasıl yapılır?

Sosu yapmaya başlarken öncelikle biberler ayıklanır ve yıkanır yıkanan kırmızı biberler ikiye ayrılır ve çekirdekleri temizlenir. Biberler çok küçük olmayacak şekilde doğranır ve tencereye alınır üzerine bir su bardağı dolusu su ilave edilir ve ocağın altı açılır. Ocağa tencere konulur ve ara sıra karıştırılarak biberler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biberler tam olarak yumuşadığında ocaktan alınır ve blenderden geçirilir tam püre haline gelene kadar devam edilir ve püre haline gelince iki tatlı kaşığı toz şekeri bir yemek kaşığı sirke ve damak tadınıza göre tuz eklenip iyice karıştırılır. Soğuyunca cam kavanozlara alınarak buzdolabında muhafaza edilir ve istenildiği zaman meze olarak ya da yemeklerde kahvaltılarda kullanılabilir.
" } ] }