Acı Biberli Domates Sosu, bu domates sosu muhteşem bir lezzettir. Bu sosu yemeklerde salata yerine de tüketebilirsiniz. Beş çaylarında sofralarda kısırın, patates salatasının yanına özellikle çok yakışıyor.
Sos Yapmanın Püf Noktaları;
Mutfakta sosların rolü geniş bir yer kaplar. Makarna tariflerinden, salata tariflerine, et yemeklerinin lezzetine lezzet katar. Elbette bu lezzeti yakalamak için bazı püf noktalar vardır: Sosunuz sulu oluyorsa; bir kapta un ve nişastayı az miktarda su ile karıştırıp sosunuza ilave edebilirsiniz.
Acı Biberli Domatesli Sos Tarifi İçin Malzemeleri
2 kilo domates
Yarım kilogram köy biberi
İsteğe bağlı cin biberi (Acıyı kendinize göre ayarlayın)
2 baş sarımsak
1 çay bardağı zeytin zağı
3 çay bardağı sirke
3 tatlı kaşığı tuz (Kendinize göre ayarlayın)
2 çorba kaşığı kuru nane
10-15 dal maydanoz
Acı Biberli Domatesli Sos Nasıl Yapılır?
İki kilogram domates yıkanıp seçilir ve rondo da çekilip püre haline getirilir. Daha sonra tencereye konur ve biraz kaynatılır, böylelikle domatesin asidi giderilmiş olur. İsteğe bağlı olarak domatesi çok kaynatabilirsiniz. Sosunuzun sulu olmasını istiyorsanız az kaynatmayı tercih edin. Domatesin kaynama işlemi bitince bir kenara koyup, soğumasını bekleyin. Bir taraftan da biberleri, maydanozları seçip ve yıkayın. Biberleri ve maydanozları ayıkladığınız sarımsaklarla birlikte rondo da çekin soğumuş olan domatesin içine ilave edin ve karıştırınız. (İsteğe bağlı olarak domates, biber, maydanoz, sarımsak rondodan geçirilmeden küp-küp doğranarakta yapılabilir) Daha sonra ise sirke, nane, zeytinyağı ve tuzunu ilave edip karıştırınız. Acısını ayarladıktan sonra kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp, ters çevirip kaldırın. Serin yerde muhafaza ediniz. Sıcak olan yerlerde buzdolabına koyup muhafaza edebilirsiniz. Soğuk yerlerde ise dışarıda bırakabilirsiniz hiçbir mahsuru yoktur. Böylelikle çok uzun süre bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.